Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Oneforcare.gr ανανεώθηκε! Αν είστε παλιός μας πελάτης πατήστε εδώ για ανανέωση κωδικού!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€ και για βάρος έως 2kg

Αναζήτηση

Πώς θα καταπολεμήσουμε την τριχόπτωση!

Πώς θα καταπολεμήσουμε την τριχόπτωση!

Κατά την περίοδο του φθινοπώρου μπορεί να παρατηρείς μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών κατά το λούσιμο ή και κατά το χτένισμα. Αυτό οφείλεται στην εμφάνιση της εποχιακής τριχόπτωσης μετά τους καλοκαιρινούς μήνες και λιγότερο την περίοδο της άνοιξης. Εφόσον η απώλεια μαλλιών είναι μικρής κλίμακας θεωρείται από τους ειδικούς ως φυσιολογική. Εάν όμως η τριχόπτωση είναι αυξημένη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη αγωγή. Η τριχόπτωση, όμως, πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι πάντα εποχιακή. Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν έντονη απώλεια μαλλιών όλη την διάρκεια του έτους και τα αίτια για την εμφάνιση της, ποικίλουν.

Η χρόνια τριχόπτωση πλήττει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες και συνήθως εκδηλώνεται με απώλεια μαλλιών στο μαξιλάρι. Παράλληλα, εντοπίζεται σε συγκεκριμένα σημεία του τριχωτού της κεφαλής, όπως την περιοχή των κροτάφων. Τα κυρία αίτια της ανδρικής τριχόπτωσης είναι οι αυξημένες ορμόνες, η κληρονομικότητα, το άγχος και τέλος η συχνή χρήση προϊόντων styling ή η χρήση καπέλων. Στις γυναίκες, κύριος ένοχος για την χρόνια τριχόπτωση, είναι η συχνή περιποίηση των μαλλιών, με την χρήση σεσουάρ, προϊόντων styling και φυσικά η συστηματική χρήση βαφών. Επίσης, το άγχος και στις γυναίκες συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια μαλλιών. Εκτός όμως από αυτά, υπάρχουν και παθολογικά αίτια της εμφάνισης της τριχόπτωσης, όπως η αναιμία, οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και οι ορμονικές αλλαγές.

Είτε εμφανίζουμε εποχική τριχόπτωση είτε χρόνια, υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα, που θα βοηθήσουν στην μείωση της απώλειας μαλλιών, θα ενδυναμώσουν τον θύλακα της τρίχας και θα συμβάλλουν στην αναγέννηση της τρίχας, ώστε να αποκτήσουμε ξανά υγιή και πλούσια μαλλιά. Το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι η καθημερινή λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής, όπως το Skin Nails & Hair της Solgar. Είναι μία προηγμένη διατροφική φόρμουλα, ειδικά σχεδιασμένη για να προάγει την καλή υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Παρέχει διατροφικά στοιχεία απαραίτητα για την σύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης, δομικών συστατικών της τρίχας. Περιέχει οργανικό θείο (MSM), βιταμίνη C, L-προλίνη, L-λυσίνη, κόκκινο άλγος, κιτρικό ψευδάργυρο και χαλκό. Λαμβάνεται καθημερινά 1-2 κάψουλες με το φαγητό για τουλάχιστον 3 μήνες, διάστημα απαραίτητο για την ανάπτυξη της τρίχας. Πέρα αυτού του διαστήματος, λαμβάνουμε μία κάψουλα την ημέρα, για την συντήρηση της θεραπείας, αν κριθεί απαραίτητο.

Το επόμενο και σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που πολλοί όμως παραλείπουν είναι η χρήση ειδικού σαμπουάν.Το Dercos Energisant Shampoo Anti-Ηair Loss με Aminexil της Vichy είναι το μόνο σαμπουάν που περιέχει Aminexil, που δρα ενάντια στη τριχόπτωση για άνδρες και γυναίκες. To Aminexil καταπολεμά τη σκλήρυνση των ινών κολλαγόνου, προκειμένου να διατηρείται η απαλότητα και η ελαστικότητα των ιστών που περιβάλλουν την ρίζα ώστε να τη βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί στον θύλακα και να μην σπάει. Τα μαλλιά ξαναβρίσκουν τη χαμένη δύναμη και ζωντάνια από τις ρίζες ως τις άκρες. Το σαμπουάν μπορείς να το χρησιμοποιείς όσο συχνά θέλεις μόνο του ή σε συνδυασμό με εντατική αγωγή τριχόπτωσης.

Μια εντατική αγωγή ενάντια στην τριχόπτωση είναι και η αγωγή της  Frezyderm Hair Force Monodoses Day/Night. Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο, συμβάλλει στον έλεγχο της απώλειας μαλλιών, που οφείλεται είτε σε χρόνια τριχόπτωση είτε σε εποχική αντιδραστική τριχόπτωση, υποστηρίζοντας την αγκίστρωση της ρίζας επί του τριχωτού. Παράλληλα, ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό, ενισχύει την τριχοφυΐα και παρέχει αντιφλεγμονώδη προστασία. Είναι κατάλληλο τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Το χρησιμοποιούμε πρωί-βράδυ. Οι αμπούλες που εφαρμόζονται το πρωί περιέχουν Βιοτίνη, Τριπεπτιδίο, Απιγενίνη και Νικοτιναμίδιο, πολύτιμα συστατικά, απαραίτητα για τον έλεγχο της τριχόπτωσης, που οφείλεται σε ορμονικά αίτια. Οι αμπούλες που εφαρμόζονται τη νύχτα, περιέχουν GFM Peptides και Φυτικά εκχυλίσματα, που ενεργοποιούν τον κυτταρικό μεταβολισμό, αυξάνουν την τριχοφυΐα και ενδυναμώνουν την τρίχα. Έτσι, τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά και πλούσια σε όγκο. Είναι πολύ εύκολο στην χρήση και το εφαρμόζουμε τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, γιατί τόσος είναι ο ελάχιστος χρόνος, που απαιτείται για την ανάπτυξη των νέων τριχών.