Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Oneforcare.gr ανανεώθηκε! Αν είστε παλιός μας πελάτης πατήστε εδώ για ανανέωση κωδικού!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€ και για βάρος έως 2kg

Αναζήτηση

Πως θα αποφύγω το κρυολόγημα;

Πως θα αποφύγω το κρυολόγημα;

Πως θα αποφύγω το κρυολόγημα

Τους χειμερινούς μήνες σχεδόν όλοι μας θα αντιμετωπίσουμε κάποιο κρυολόγημα. Συνήθως παρουσιάζουμε συμπτώματα όπως η ρινική καταρροή, το μπούκωμα, ο πονόλαιμος, ο βήχας και μερικές φορές πυρετό, ο οποίος είναι πιο συχνό φαινόμενο στα παιδιά.

Τι είναι όμως το κρυολόγημα και πώς μπορώ να το αποφύγω;

Το κρυολόγημα είναι μια ήπια λοίμωξη της μύτης και του φάρυγγα που προκαλείται από διάφορους ιούς. Τα βασικά του συμπτώματα είναι αυτά που αναφέρονται παραπάνω. Δεν διαρκεί παραπάνω από μια εβδομάδα, ειδικά στους ενήλικες. Εκτός κι αν η κατάσταση της υγείας δεν είναι καλή. Το κρυολόγημα μεταδίδεται πολύ εύκολα κυρίως μέσω του αέρα, αλλά και της αφής. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Δηλαδή, αποφεύγουμε  την στενή επαφή με άτομα, τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα και φροντίζουμε όταν είμαστε εμείς άρρωστοι να καλύπτουμε με χαρτομάντιλο την μύτη και το στόμα μας. Επίσης, πρέπει να πλένουμε πολύ συχνά τα χεριά μας. Ο σημαντικότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος αποφυγής του κρυολογήματος είναι η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πώς θα ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου;

Ο καλύτερος τρόπος ενίσχυσης του οργανισμού μας είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, η οποία περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Έτσι, λαμβάνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν τον οργανισμό να αποφύγει το κρυολόγημα.

Ο βασικότερος σύμμαχος μας είναι η βιταμίνη C, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατεύει τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες και τις διάφορες ασθένειες. Ακόμα συμβάλλει στον μηχανισμό παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού μας. Οι καπνιστές, τα άτομα με έντονο stressκαι όσοι εκτίθενται στην ρύπανση έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε βιταμίνη C.

Ακόμα μια απαραίτητη βιταμίνη για να αποφύγουμε το κρυολόγημα είναι η βιταμίνη D. Παράγεται φυσικά στο δέρμα μας μέσω της έκθεσης μας στον ήλιο. Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, όμως, παρατηρείται έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης στον γενικό πληθυσμό, παρά την έντονη ηλιοφάνεια. Γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο να εμπλουτίζουμε την διατροφή μας με λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός ή να λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής, που την περιέχουν.

Επίσης, οι βιταμίνες του συμπλέγματος B βοηθούν τον οργανισμό μας γιατί αυξάνουν την παράγωγη ερυθρών και λεύκων αιμοσφαιρίων και προσφέρουν ενέργεια και αντοχή στον οργανισμό.

Ένα εξίσου σημαντικό «όπλο» έναντι του κρυολογήματος είναι ο ψευδάργυρος, ο οποίος απαιτείται για την δημιουργία των λεμφοκύτταρων, χάρις στα οποία καταπολεμούμε τις διαφορές λοιμώξεις.

Σημαντικά για την αποφυγή του κρυολογήματος είναι βότανα όπως η εχινάκεια και ο σαμπούκος. Η εχινάκεια διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει βακτηριοκτόνο δράση, ενώ ο σαμπούκος χάρη στις ανθοκυανίνες που περιέχει, συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

Επίσης, καθοριστικές είναι οι υπερτροφές όπως το colostrums (το πρωτόγαλα). Δηλαδή το γάλα που παράγεται λίγο πριν τον τοκετό και είναι πλουσιότερο σε θρεπτική αξία από το κανονικό γάλα, καθώς έχει υψηλότερη  περιεκτικότητα σε αντιμικροβιακούς παράγοντες.

Όσο σημαντική, όμως, κι αν είναι η σωστή διατροφή τόσο δύσκολο για τους περισσότερους από εμάς, είναι να διασφαλίσουμε την επαρκή κάλυψη του οργανισμού μας με τα προαναφερθέντα. Γι’ αυτό σας προτείνουμε τα παρακάτω συμπληρώματα διατροφής, τα οποία θα θωρακίσουν τον οργανισμό σας και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το κρυολόγημα αυτόν τον χειμώνα.

Terra Forte Ενίσχυση Άμυνας για όλη την οικογένεια

Το GenecomTerra Forte είναι σιρόπι, το οποίο περιέχει χυμό Elderberry (σαμπούκος) και Colostrum (πρωτόγαλα) και συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 1 έτους.

Φυσική προστασία και αντιμετώπιση του κρυολογήματος

Το Agan Suprannune Prevent μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποτεδήποτε απαιτείται ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, καθώς περιέχει βιταμίνη C και D3, εχινάκεια και -β-γλυκάνη, που υποστηρίζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κι επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των κατεστραμμένων ιστών και κυττάρων.

Φόρμουλα βιταμινών για το κρυολόγημα

Το Sustenium Immuno είναι ένα Συμπλήρωμα διατροφής, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνη C, ψευδάργυρο, L-γλουταμίνη και γλυκίνη που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κόπωσης και της κούρασης.

Βιταμίνη γρήγορης απορρόφησης 

Η Doctor's Formulas Vitamin C είναι βιταμίνη C γρήγορης απορρόφησης σε μορφή δισκίων. Περιέχει 950 mg βιταμίνης C 50 mg ασερόλα, καθώς και εκχύλισμα κάμου-κάμου και μαύρου πιπεριού, που επιταχύνει την απορρόφηση της βιταμίνης C. Συνιστάται 1 κάψουλα την ημέρα.

Αναβράζουσα βιταμίνη C

Η Health Aid Vitamin C 1000 mg είναι αναβράζουσα βιταμίνη με γεύση πορτοκάλι. Είναι ιδανική για όσους δεν μπορούν να καταπιούν ή να μασήσουν ταμπλέτες βιταμίνης C, ενώ είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του χειμώνα γιατί αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού κατά του κρυολογήματος. Παράλληλα προσφέρει άμεση ενέργεια και τόνωση.