Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Oneforcare.gr ανανεώθηκε! Αν είστε παλιός μας πελάτης πατήστε εδώ για ανανέωση κωδικού!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€ και για βάρος έως 2kg

Αναζήτηση

Παιδί και Παραλία

Παιδί και Παραλία

Πως μπορώ να προστατεύσω το παιδί μου από τον ήλιο;


Οι οικογενειακές στιγμές δίπλα από την θάλασσα είναι ανεκτίμητες. κυρίως για τα παιδιά μας που έχουν την ευκαιρία να διασκεδάζουν ανέμελα. Είναι γεγονός πως για τους επόμενους μήνες ο ήλιος θα γίνει ο καλύτερος τους φίλος, αρκεί να του δώσουμε την σημασία που του αρμόζει. Κάθε χρόνο, η Ευρώπη αντιμετωπίζει περίπου 100,000 νέες περιπτώσεις μελανωμάτων, με τη σημαντικότερη αιτία για την εμφάνιση τους να είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Έτσι καταλαβαίνουμε πως η προστασία από τις ακτίνες του ηλίου είναι απαραίτητη είτε βρισκόμαστε στην παραλία είτε όχι. Πως λοιπόν μπορείτε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τον ήλιο;

1. Επιλέξτε το σωστό αντηλιακό. Οποιοσδήποτε άνω των 6 μηνών πρέπει να φοράει αντηλιακό. Έτσι, πρέπει αρχικά να βρούμε τον σωστό δείκτη SPF καθώς ένα παιδί με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα χρειάζεται σίγουρα περισσότερη προστασία. Με βάση το παραπάνω κριτήριο, ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 30 - 50 SPF. Αυτό ισχύει τόσο για την κρέμα σώματος, όσο και την κρέμα προσώπου αφού ο συνδυασμός και των δύο είναι απαραίτητος. Παράλληλα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στα βρέφη καθώς λόγω της ευαίσθητης επιδερμίδας τους είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε προϊόντα με φυσικά φίλτρα όπως το Τol Velvet Natural Sun Cream της εταιρείας Pharmasept.

2. Μία μόνο εφαρμογή δεν είναι αρκετή. Μπορεί όπως είπαμε η έκθεση στον ήλιο να έχει άσχημες επιπτώσεις στην υγεία μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως συμβάλει στη σύνθεση της Βιταμίνης D η οποία είναι σημαντική για την απορρόφηση στοιχείων όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος, την σωστή ανάπτυξη των οστών και το δοντιών, καθώς και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Γι’ αυτό το λόγο, συνίσταται να αφήνετε τα παιδιά σας περίπου 15 λεπτά στον ήλιο πριν εφαρμόσετε το αντηλιακό και φορέσετε τα απαραίτητα ρούχα. Ωστόσο, μετά από αυτό διάστημα πρέπει η εφαρμογή – προτείνεται μία ποσότητα αρκετή για να γεμίσει ένα σφηνάκι- να γίνεται κάθε δύο ώρες και μετά από την επαφή με το νερό ή την έντονη δραστηριότητα. Συνεπώς, μπορείτε να διαλέξετε ένα αντηλιακό κατάλληλο για την εφαρμογή σε βρεγμένο δέρμα. Μία εξαιρετική επιλογή είναι το Anthelios της εταιρείας La Roche Posay που εκτός του ότι είναι αδιάβροχο προσφέρει και πολύ υψηλή προστασία.

3. Δώστε προσοχή στην ώρα Ένας απλός κανόνας για να θυμόμαστε αν το παιδί μας χρειάζεται αντηλιακό έχει ως εξής: «Εάν μπορείς να βγάλεις μία καθαρή φωτογραφία με το κινητό σου χωρίς να χρειαστεί φλας, τότε το χρειάζεσαι». Βέβαια, μεταξύ 11:00 π.μ – 15:00 μ.μ είναι καλό να αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν κάτω από μία ομπρέλα ή ένα δέντρο. Χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με εντομοαπωθητική δράση όπως το Sun + Nip Care της εταιρείας Frezyderm μπορείτε να προστατέψετε το παιδί σας από τις ακτίνες του ήλιου όσο θα βρίσκεται έξω από την θάλασσα αλλά και να αποφύγετε τα έντομα. Επιλέγοντας την σωστή προστασία για τα παιδιά μας και γνωρίζοντας λίγους βασικούς κανόνες, μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά τους την ώρα που διασκεδάζουν. Καλό καλοκαίρι!