Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Oneforcare.gr ανανεώθηκε! Αν είστε παλιός μας πελάτης πατήστε εδώ για ανανέωση κωδικού!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€ και για βάρος έως 2kg

Αναζήτηση

Καλοκαίρι και ουρολοίμωξη: πώς να την αποφύγετε και να την αντιμετωπίσετε

Καλοκαίρι και ουρολοίμωξη: πώς να την αποφύγετε και να την αντιμετωπίσετε

Το καλοκαίρι είναι εδώ, η ζέστη είναι εδώ και η ανάγκη όλων μας για δροσιά με μπάνια στη θάλασσα είναι εδώ. Όμως  για πολλούς από εμάς θάλασσα και ζέστη μπορεί να οδηγήσουν σε παρενέργειες. Μια από τις πιο συχνές λοιμώξεις που λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι είναι η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. 

Τι είναι όμως?

Η ουρολοίμωξη είναι μόλυνση που οφείλεται σε παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να μολύνουν διαφορά μέρη του ουροποιητικού συστήματος και να εκδηλωθούν με διάφορα συμπτώματα. Το μεγαλύτερο ποσοστό ουρολοιμώξεων προκαλούνται από βακτήρια και το μεγαλύτερο ποσοστό των λοιμώξεων αυτών οφείλεται σε κολοβακτηρίδια που φυσιολογικά ζούν στον εντερικό σωλήνα, όπως είναι η Escherichia coli (E. Coli) και τα οποία εισέρχονται εύκολα στο ουρογεννητικό σύστημα.

Οι πιο συχνές "πελάτισσες" των ουρολοιμώξεων είναι οι γυναίκες κι αυτό γιατί? Γιατί ανατομικά είναι πιο εύκολο για το E.coli να βρεθεί στην ουρήθρα στις γυναίκες και να αρχίσει τη λοίμωξη, Έπειτα οι γυναίκες φορούν σε μεγάλο ποσοστό συνθετικά εσώρουχα που καλλιεργούν τις συνθήκες ανάπτυξης μικροβίων. Τέλος, στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης διαταράσσεται η ισορροπία της χλωρίδας του κόλπου, οπότε ο κίνδυνοος για μια λοίμωξη αυξάνει. 

Ποια τα συμπτώματα?

Τα πιο συχνά είναι τσουξιμο στο τέλος της ούρησης, συχνοουρία, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και αιματουρία ή δύσοσμια στα ούρα.

Επειδή μεγάλο ποσοστό των ουρολοιμώξεων έχουν ανοδική τάση, δηλαδή σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί να υπάρχει περίπτωση πυελονεφρίτιδας, είναι αναγκαίο να την αντιμετωπίζουμε άμεσα και να μην το παίρνουμε αψήφιστα. 

Πώς να την αντιμετωπίσω?

Για τη σωστή αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης πρέπει να γίνει εξέταση, δηλαδή γενική ούρων αλλά και καλλιέργεια για να φανεί αν υπάρχει μικρόβιο στα ούρα, ποιο είναι αυτό και σε ποια αντιβίωση είναι εαίσθητο, δηλαδή ποια αντιβίωση πρέπει να πάρουμε για να το νικήσουμε. Παράλληλα με αυτό όμως μπορούμε να κάνουμε κι εμείς κάποιες ενέργειες για να βοηθήσουμε, όπως αύξηση της κατανάλωσης νερού και άμεση επισκεψη στην τουαλέττα όταν θέλουμε να ουρήσουμε. Διά της ούρησης απομακρύνονται τα μικρόβια, οπότε θα ελαττώνονται και τα συμπτώματα. 

Άλλοι τρόποι?

Καμιά φορά η συχνή ή άσκοπη χρήση της αντιβίωσης μπορεί να οδηγήσει σε πιο ανθεκτικά μικρόβια που δεν θα μπορούν να νικηθούν εύκολα. Γι'αυτό προτείνουμε και για όσους δε θέλουν χρήση φαρμάκων ή ψάχνουν μια πιο φυσική λύση τα παρακάτω:

Κράνα ή cranberry

Μπορείτε να τα τρώτε ωμά, μπορείτε να τα πίνετε σε χυμό, αλλά τα βρίσκουμε και σε συμπληρώματα διατροφής σε μεγάλες δυναμοποιήσεις. Έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες καθώς αποτρέπουν την προσκόλληση των παθογόνων οργανισμών στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος. Μπορούν να συνδυαστούν με προβιοτικά για να έχουν διπλή δράση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μείωση των αποικιών του E.coli στον εντερικό σωλήνα. 

Προτείνουμε να δοκιμάσετε το Holistic Med BacteFlora Fem Συμπλήρωμα Διατροφής με Προβιοτικά για την Γυναίκα . Μπορείτε να πάρετε τη συσκευασία με τις 10 κάψουλες αντί για αντιβίωση για αντιμετώπιση ουρολοίμωξης αλλά και να κάνετε τρίμηνη αγωγή με τη μεγάλη συσκευασία αν έχετε συνεχώς υποτροπές. 

D – μαννόζη

H D-μαννόζη είναι ένα απλό σάκχαρο, που απορροφάται ταχέως και φτάνει σε περίπου 30 λεπτά στα περιφερικά όργανα και στη συνέχεια εκκρίνεται από το ουροποιητικό σύστημα. Ο μηχανισμός δράσης της, εκφράζεται μέσω αναστολής της προσκόλλησης του Ε. Coli στα ουροεπιθηλιακά κύτταρα μέσω της πρωτεΐνης επιφανείας FimH. 

Προτείνουμε να δοκιμάσετε το Frezyderm dMannosa Συμπλήρωμα Διατροφής για το Ουροποιητικό Σύστημα 14 φακελάκια / 4g

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά ενισχύουν την χλωρίδα του εντέρου και του κόλπου απομακρύνοντας τα παθογόνα βακτήρια και αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού. 

Σας προτείνουμε το Uni-Pharma LactoLevure Cran Συμπλήρωμα Διατροφής με Εκχύλισμα από Cranberries 20φακελίσκοιΤο Uni-Pharma LactoLevure Cran είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα από Cranberries, 2 προβιοτικά βακτήρια και Βιταμίνη C. 

Βότανα

Βοτανα με διουρητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιοότητες  όπως το αρκτοστάφυλλο ή αρκουδοκούμαροArctostaphylos uva ursi – ήπιο διουρητικό και στυπτικό, ιδανικό για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος όπως κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, νεφρίτιδα, πυελίτιδα και πυελονεφρίτιδα. 

η αγριάδα-Cynodon dactylon, δραστικότατο διουρητικό βότανο, ιδανικό για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, όπως η κυστίτιδα, αλλά και ισχυρότατο και άμεσα αποτελεσματικό βότανο για πέτρες στη χολή και στα νεφρά- χρειάζεται προσοχή στη χρήση της αγριάδας για να μην δημιουργηθούν προβλήματα όπως τραυματισμός της ουροδόχου κύστεως.

το πολυκόμπι- Equisetum arvense, το πολυκόμπι είναι ένα από τα ισχυρότερα διουρητικά βότανα, του οποίου η ευεργετική επίδραση στο ουροποιητικό σύστημα το καθιστά ένα από τα καλύτερα και αποτελεσματικότερα βότανα για τη θεραπεία των λοιμώξεων του συστήματος