Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Oneforcare.gr ανανεώθηκε! Αν είστε παλιός μας πελάτης πατήστε εδώ για ανανέωση κωδικού!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€ και για βάρος έως 2kg

Αναζήτηση

Ατοπικό Δέρμα: 8 προϊόντα για να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα

Ατοπικό Δέρμα: 8 προϊόντα για να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα

Τα περισσότερα μωράκια και ένα μικρό ποσοστό ενήλικων, εμφανίζουν ατοπική δερματίτιδα. Μπορεί σαν όρος να μην μας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος, όμως τα συμπτώματα της, ειδικά στις μαμάδες είναι πολύ γνωστά. Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια αρκετά συνηθισμένη πάθηση και εμφανίζεται στα βρέφη από την ηλικία των τριών μηνών. Η διάρκεια της δερματίτιδας μπορεί να είναι από μερικούς μήνες, μέχρι και τα πρώτα χρονιά του νηπίου. Μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να επιμένει στην ενήλικη ζωή. Τα συμπτώματα της δερματίτιδας περιλαμβάνουν πολύ ξηρό και ερεθισμένο δέρμα, έντονο κνησμό και εκζέματα. Ευτυχώς για όσους υποφέρουν από ατοπική δερματίτιδα υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα, τα οποία μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τα συμπτώματα και να μειώσουν δραστικά την χρήση κορτιζονούχων σκευασμάτων, που αποτελούν την κλασσική θεραπεία. Τα παρακάτω προϊόντα, τα οποία σας προτείνουμε είναι ιδανικά για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα, αλλά και για τα παιδιά και τους ενήλικες.

Αφρόλουτρο για πολύ ξηρό ατοπικό δέρμα

Το La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ είναι ένα εξαιρετικά απαλό αφρόλουτρο καθαρισμού για το ευαίσθητο, πολύ ξηρό δέρμα, με τάσης ατοπίας. Δεν περιέχει σαπούνι, ενώ είναι εμπλουτισμένο, με Βούτυρο Καριτέ και Νιασιναμίδη και το Aqua Posae Filiformis. Καθαρίζει το δέρμα, ενώ παράλληλα βοηθά στην επαναφορά του επιδερμιδικού φραγμού και την αναπλήρωση των λιπιδίων.


Απαλό καθαριστικό για το βρεφικό δέρμα

Το Mustela Stelatopia Cleansing Cream είναι ένα κρεμώδες αφροντούς, κατάλληλο για χρήση από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού. Καθαρίζει και ενυδατώνει το δέρμα, ενώ καταπραΰνει άμεσα τους ερεθισμούς και τον κνησμό.


Θρεπτικό Λάδι μπάνιου για βρέφη

Το Mustela Stelatopia Bath Oil είναι ένα καταπραϋντικό και θρεπτικό λάδι μπάνιου. Είναι ιδανικό για το ατοπικό δέρμα, ειδικά σε φάσεις έξαρσης, που τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα. Καθαρίζει το δέρμα των βρεφών αφήνοντας ένα προστατευτικό φιλμ και καταπολεμά την αφυδάτωση της επιδερμίδας, που επιδεινώνεται με το μπάνιο. Ρίχνουμε δύο με τρία καπάκια στο νερό της μπανιέρας. Αν είναι πολύ έντονα τα συμπτώματα της ατοπίας δεν ξεβγάζουμε το λάδι.


Γαλακτώδες λάδι μπάνιου για βρέφη, παιδιά και ενήλικες

Το Frezyderm Atoprel Milky Bath Oil είναι ένα γαλακτώδες λάδι μπάνιου για το ξηρό και ατοπικό δέρμα. Καθαρίζει το δέρμα διατηρώντας την ελαστικότητα του και το προστατεύει από ερεθισμούς και φλεγμονές. Είναι εξαιρετικά χρήσιμό σε περιόδους έξαρσης της ατοπικής δερματίτιδας, αλλά και για το πολύ ξηρό δέρμα με κνησμό. Είναι ιδανικό για βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε διαλύοντας μισό καπάκι σε 5-6 λίτρα χλιαρό νερό (χωρίς να το ξεπλένετε αν πρόκειται για βρέφη), είτε απευθείας σε βρεγμένο δέρμα, αν πρόκειται για παιδιά και ενήλικες. Σε αυτήν τη περίπτωση, όμως, ξεβγάζουμε το λάδι.


Σαμπουάν για το ξηρό ατοπικό δέρμα

Το Frezyderm Atoprel Foamy Shampoo είναι σαμπουάν σε μορφή αφρού, κατάλληλο για το ξηρό δέρμα με τάση ατοπίας. Καθαρίζει και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής χωρίς να τσούζει τα ματιά. Εφαρμόζουμε το σαμπουάν σε βρεγμένα μαλλιά, τρίβουμε ελαφρά και αφήνουμε τον αφρό να παραμείνει για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνουμε.


Καταπραϋντική κρέμα με φυσικά συστατικά

Η Mustela Stelatopia Emollient cream είναι ενυδατική και καταπραϋντική κρέμα για ξηρό δέρμα με τάσης ατοπίας. Η συχνή χρήση της μειώνει τον κνησμό και την ξηρότητα του δέρματος. Ακόμα μειώνει την συχνότητα εμφάνισης των εξάρσεων της ατοπίας. Περιέχει απόσταγμα ηλιέλαιου και έλαιο δαμάσκηνου, φυτικά συστατικά που επαναφέρουν τον δερματικό φραγμό και αναπληρώνουν τα λιπίδια της επιδερμίδας. Εφαρμόζουμε πρωί και βράδυ σε πρόσωπο και σώμα. Δεν εφαρμόζουμε σε ανοικτές πληγές.


Αποστειρωμένο βάλσαμο για την ξηρότητα

Το Avène Xeracalm Baume A.D είναι ένα βάλσαμο για το πολύ ξηρό και ατοπικό δέρμα. Χάρη στο σύμπλεγμα I-modulia, το Cer-omega και το ιαματικό νερό της Avène, καταπραΰνει το δέρμα, μειώνει το αίσθημα κνησμού, θρέφει και αποκαθιστά το δερματικό φραγμό. Είναι ιδανικό για βρέφη παιδιά και ενήλικες. Δεν περιέχει συντηρητικά και είναι πλήρως αποστειρωμένο προϊόν, λόγω της συσκευασίας του.


Κρέμα για την αλλαγή της πάνας για δέρμα με τάσης ατοπίας

Η Frezyderm Atoprel Barrier Cream είναι κρέμα για το βρεφικό ατοπικό δέρμα. Είναι ιδανική για την αλλαγή της πάνας, καθώς ενυδατώνει το δέρμα και μειώνει τους ερεθισμούς, ενώ χάρη στο οξείδιο του ψευδαργύρου, που περιέχει προσφέρει αντιβακτηριδιακή προστασία. Περά από την αλλαγή της πάνας, είναι ιδανικό για το σμηγματορροϊκό έκζεμα στο πρόσωπο, στη μασχάλη και στις πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή της πάνας.


Χρήσιμες συμβουλές
Περιορίστε σημαντικά την ώρα που διαρκεί το ντουζ.
Μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό κατά την διάρκεια του ντουζ.
Αποφύγετε την χρήση σφουγγαριού ειδικά σε περιόδους εξάρσεως της ατοπίας.
Δεν τρίβουμε το δέρμα με την πετσέτα μετά το μπάνιο αλλά ταμπονάρουμε απαλά.
Εφαρμόζουμε κατευθείαν ενυδατική κρέμα ειδική για το ξηρό, ατοπικό δέρμα.
Μην φοράτε μάλλινα ρούχα προτιμήστε τα βαμβακερά.
Τέλος, χρησιμοποιείτε πάντα απαλά καθαριστικά για το πλύσιμο των ρούχων, όπως το Pharmasept Baby Care Mild Laundry Detergent .