Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Oneforcare.gr ανανεώθηκε! Αν είστε παλιός μας πελάτης πατήστε εδώ για ανανέωση κωδικού!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€ και για βάρος έως 2kg

Αναζήτηση

Ατοπική δερματίτιδα: αιτίες και θεραπεία

Ατοπική δερματίτιδα: αιτίες και θεραπεία

Η ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα είναι μια δερματική διαταραχή, μια φλεγμονώδης δερματική νόσος, που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους. Ο δερματικός φραγμός δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, και έτσι αλλεργιογόνα και ερεθιστικοί παράγοντες διεισδύουν εις βάθος προκαλώντας φλεγμονή και εκλύοντας ισταμίνη -το μόριο του κνησμού. Ένα από τα βασικά συμπτώματα της νόσου είναι η φαγούρα (κνησμός). που μπορεί να γίνει εξαιρετικά έντονη. Δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, γιατί η φαγούρα έχει συνέπεια το ξύσιμο. Όσο περισσότερο ξύνουμε την περιοχή που έχει φλεγμονή, είναι πιθανό οι ερεθιστικοί και αλλεργιογόνοι παράγοντες να εισχωρήσουν στο δέρμα και να επιδεινώσουν τον κνησμό.  

Παράγοντες που επηρεάζουν την έξαρση της νόσου

  • * Αρώματα
  • * Τριβή με συνθετικά υφάσματα και μαλλί
  • * Αλλεργιογόνα όπως γύρη, τρίχωμα ζώων, ακάρεα, σκόνη και μούχλα
  • * Στρες
  • * Σαπούνια

Πώς να την αντιμετωπίσω:

Κατά την έξαρση, για τη φλεγμονή θα χρησιμοποιήσουμε κρέμες με κορτικοστεροειδή, που αντιμετωπίζουν τις βλάβες μόλις εμφανιστούν. Μόλις φύγουν οι βλάβες, πρέπει να αποκατασταθεί η υγρασία στην επιδερμίδα και το μικροβίωμα. Το μικροβίωμα είναι ένα περίπλοκο αλληλένδετο σύστημα μικροοργανισμών που ζει στο ανθρώπινο σώμα. Σχηματίζει ένα εύθραυστο δίκτυο αλληλοεξαρτώμενων ζωντανών βακτηρίων, που αποτελούν κομμάτι της φυσικής άμυνας του δέρματος μας καθώς μας προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις. Κατά τις εξάρσεις της ατοπικής δερματίτιδας ανακαλύφθηκε ότι, στις περιοχές με φλεγμονή και κνησμό, έχει διαταραχθεί η ισορροπία του μικροβιώματος. 

Προϊόντα που βοηθούν στην ισορροπία του μικροβιώματος