Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Oneforcare.gr ανανεώθηκε! Αν είστε παλιός μας πελάτης πατήστε εδώ για ανανέωση κωδικού!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€ και για βάρος έως 2kg

Αναζήτηση

Αρρωσταίνετε πολύ συχνά; Τί φταίει;

Αρρωσταίνετε πολύ συχνά; Τί φταίει;

Κατ' αρχήν να επισημάνουμε πως όλοι αρρωσταίνουμε κατά διαστήματα και είναι απολύτως φυσιολογικό. Υπάρχουν όμως πολλοί από εμάς που έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό και αρρωσταίνουν με το παραμικρό .Είτε μόλις έρθουν σε επαφή με κάποιον άλλο άρρωστο είτε μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία. Εύκολα κολλάμε σχεδόν κάθε μεταδοτική ασθένεια. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα κάτω από κανονικές συνθήκες πρέπει να είναι σε θέση να μας προφυλάσσει από τη γρίπη, το κοινό κρυολόγημα, μεταδοτικές ασθένειες αλλά και ιούς.Παρακάτω επισημάνουμε τις πιο συχνές αιτίες που ευθύνονται για ένα πεσμένο ανοσοποιητικό και τη χαμηλή άμυνα του οργανισμού:

Κακή διατροφή και συχνές ασθένειες. 

Δε χρειαζόμαστε μόνο θερμίδες για να επιβιώσουμε. Χρειαζόμαστε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, αμινοξέα, καλή ποιότητα πρωτεϊνών και αρκετές ποσότητες οφέλιμων λιπαρών καθημερινά. Κάθε φορά που δεν τρώτε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας χαμηλώνουν τα αποθέματα που έχει το σώμα σας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποθέματα τελειώνουν. Μετά αρχίζει μια σειρά από βλάβες και επιπλοκές. Το σίγουρο είναι ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα σύντομα θα εξασθενήσει και θα γίνετε ιδιαίτερα φιλάσθενοι. Μια κακή διατροφή δε στερεί απλά θρεπτικά συστατικά από τον οργανισμό. Υπάρχουν τροφές που "ταΐζουν" μια ασθένεια ή ακόμη και καθυστερούν στην αντιμετώπισή της. Ο βασικός πυλώνας ενός ισχυρού και αποτελεσματικού ανοσοποιητικό συστήματος που μπορεί να αμύνεται απέναντι σε λοιμώξεις, ιούς, παθογόνα βακτήρια και μολύνσεις είναι η σωστή διατροφή. Τροφές που αδυνατίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι:το junk food,τα γλυκά, τα πιτοειδή και τα είδη ζαχαροπλαστικής.


Λοιμώξεις του αναπνευστικού, γρίπη, κοινό κρυολόγημα και χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Ένας από τους βασικούς ρόλους "κλειδί" της βιταμίνης D στο σώμα είναι να κρατάει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό, ώστε να αμύνεται απέναντι στις λοιμώξεις, τις ιώσεις και τους παθογόνους οργανισμούς. Αλληλεπιδρά απευθείας με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού που καταπολεμούν τους παθογόνους οργανισμούς και τους ιούς. Εάν αρρωσταίνετε σχετικά συχνά από γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να είναι μια από τις αιτίες. Πολλές μελέτες παρατήρησης μεγάλης κλίμακας δείχνουν συσχέτιση χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D με λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού, βρογχίτιδα και πνευμονία. Δυστυχώς η βιταμίνη D βρίσκεται σε ελάχιστες τροφές σε μεγάλη ποσότητα. Τέτοιες είναι το χέλι, η ρέγγα, οι σαρδέλες και ο σολομός που δε βρίσκονται καθημερινά στο τραπέζι μας. Ένας άλλος τρόπος για να αποκαταστήσουμε τυχόν έλλειψη βιταμίνης D στο σώμα είναι η καθημερινή έκθεση τουλάχιστον του 40% της επιφάνειας του δέρματος στις υπεριώδης ακτίνες του ηλίου για 20 λεπτά χωρίς αντηλιακό!

Αφυδάτωση και χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει χρόνια αφυδάτωση χωρίς να το γνωρίζει. Δεν είναι λίγοι που σε καθημερινή βάση πίνουν ελάχιστο νερό. Ωστόσο το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις λειτουργίες του σώματος. Όσοι έχουν χρόνια αφυδάτωση παρουσιάζουν συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος και η ζαλάδα, χαμηλά επίπεδα ενέργειας και εξάντληση, χρόνια δυσκοιλιότητα και πιθανόν τοξίνωση του οργανισμού. Το σώμα μας αποτελείτε σχεδόν από 60% νερό. Η καθημερινή κατανάλωση νερού εκτός των άλλων συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Η αφυδάτωση σε βάθος χρόνου οδηγεί σε τοξίνωση (μεγάλη συσσώρευση τοξινών σε διάφορους ιστούς του σώματος). Ένα από επακόλουθα είναι η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος καθώς υπερλειτουργεί για να διαχειριστεί την τοξίνωση των ιστών.

Κακή ποιότητα ύπνου, έλλειψη ύπνου, άγχος & στρες 

Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα μας εκτελεί μια σειρά από ζωτικής σημασίας ενέργειες όπως η αναδόμηση και ανάπλαση των ιστών και επιδιόρθωση βλαβών της υγείας. Η έλλειψη ύπνου ή τυχόν διαταραχές ύπνου όπως υπνική άπνοια, άγχος και στρες επηρεάζουν κατά πολύ τη διαδικασία ανάπλασης των ιστών. Κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου απελευθερώνονται κυτοκίνες οι οποίες μειώνουν τους δείκτες φλεγμονής και καταπολεμούν τις λοιμώξεις και τους παθογόνους οργανισμούς όπως ο μύκητας καντίντα. Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί σε όλους τους ασθενείς συστήνουν ξεκούραση και αρκετές ώρες ποιοτικού ύπνου για γρήγορη ανάρρωση.

Ένα άλλος σημαντικός παράγοντας τόσο στην ποιότητα ύπνου όσο και στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το άγχος και το στρες. Σε μικρές δόσεις το άγχος κινητοποιεί μηχανισμούς του σώματος που μας κάνουν πιο παραγωγικούς. Ωστόσο όταν το άγχος είναι υπερβολικό και πίεση της καθημερινότητας μεγάλη για μεγάλη διάρκεια, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί και γινόμαστε ευάλωτοι σε ασθένειες.

Προσωπική υγιεινή, καθαριότητα και αρρώστιες

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που σχετίζεται με το πόσο ευάλωτοι και φιλάσθενοι είμαστε απέναντι σε ασθένειες είναι η προσωπική υγιεινή και η καθαριότητα. Τα χέρια μας καθημερινά έρχονται σε επαφή με ένα σωρό αντικείμενα που μεταφέρουν μικρόβια, παθογόνους μικροοργανισμούς, βακτήρια και ιούς. Εάν δεν πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά μπορούμε να μεταφέρουμε τα μικρόβια στην τροφής μας (πχ εάν τρώμε σάντουιτς ή τυρόπιτες) και κατόπιν να εισχωρήσουν στο σώμα μας και να μας αρρωστήσουν. Εάν βάλουμε τα χέρια μας στο στόμα μας ή τρίψουμε τα μάτια μας εύκολα μεταφέρουμε μικρόβια αυξάνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την υγεία και την αποφυγή ασθενειών είναι η στοματική υγιεινή. Το στόμα μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας. Κακή στοματική υγιεινή θέτει σε κίνδυνο την υγεία ποικιλοτρόπως. Μέσα στο στόμα μας υπάρχουν τόσο φιλικά όσο και παθογόνα βακτήρια. Κανονικά πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα ενώ απαραιτήτως πρέπει να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα. Όταν τρώμε ένα γεύμα και δε βουρτσίζουμε τα δόντια μας μένουν υπολείμματα ανάμεσα στα δόντια. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (λιγότερο από 1 ώρα) αναπτύσσονται παθογόνα βακτήρια καθώς η υγρασία του στόματος και η θερμοκρασία των 37 βαθμών αποτελούν ιδανικές συνθήκες για πολλαπλασιασμό τους.Το πρώτο σύμπτωμα που προκαλούν τα παθογόνα βακτήρια είναι κακοσμία στόματος. Εάν τα βακτήρια πολλαπλασιαστούν αυξάνετε κατά πολύ το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων και ασθενειών. Στην αρχή μπορεί να παρατηρήσουμε άφθες ή ουλίτιδα. Μεσοπρόθεσμα ενδέχεται να εμφανιστούν φλεγμονές στο σώμα. Μελέτες έδειξαν ότι η κακή στοματική υγιεινή αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών και εγκεφαλικού.

Συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και θωράκιση της υγείας    

Με γνώμονα τα παραπάνω σας προτείνουμε τα παρακάτω συμπληρώματα της Healthia:

Healthia Natural Defence 850mg Συμπλήρωμα Διατροφής με 12 Βότανα για την Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος 90caps: 

Θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε μολύνσεις με φυσικό τρόπο. 100% φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με 12 βότανα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς, μικρόβια, ιούς, λοιμώξεις, μύκητες και βακτήρια.

Healthia Vitamin D3 5000IU 100tabs

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση και αξιοποίηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Έτσι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή υγεία των οστών, των δοντιών αλλά και του νευρικού συστήματος. Συμβάλλει ακόμη στην ομαλή λειτουργία του καρδιακού ρυθμού καθώς και των κτύπων της καρδιάς. Έχει αποδεδειγμένα αντικαρκινική δράση και μειώνει τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας και της οστεοπόρωσης. Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Healthia Herbal C 750mg Συμπλήρωμα με 100% Φυσική Βιταμίνη C 60caps

Η Healthia παρουσιάζει μια 100% φυσική / βρώσιμη βιταμίνη C σε συμπλήρωμα διατροφής παρασκευασμένη από μερικές από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές της απολύτου απαραίτητης βιταμίνης - αντιοξειδωτικού: acerola, άγριο τριαντάφυλλο, φραγκοστάφυλο, φύλλα μαϊντανού και σαμπούκο (κουφοξυλιά).

Healthia Vitamin D3 3000IU + K2 100mcg 90caps

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής αποτελεί ιδανικό συνδυασμό των 2 αυτών απαραίτητων βιταμινών για την αποκατάσταση τυχόν έλλειψης βιταμίνης D αλλά και της πολύτιμης βιταμίνης Κ.

Healthia Anti stress and relax tabs

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός συστατικών για την καταπολέμηση της κόπωσης επινεφριδίων, του στρες, της εξάντλησης, τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία του ορμονικού, του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή άρθρου: https://healthia.gr/blog/65_arrostainete-poly-syxna-ti-ftaiei.html